Välj rätt hundfoder till bra pris

När du väljer hundfoder är det viktigt att maten har hög kvalitet men det behöver inte betyda att den är dyr. Köper du hundmat på rätt ställe får du bra pris.

Hur ofta och hur mycket din hund ska äta beror på hundens storlek, ålder och hur aktiv den är. Det som är gemensamt för alla hundar är att maten ska vara av hög kvalitet och innehålla lagom mycket fett samt de vitaminer och mineraler som hunden behöver.

En del hundar äter helst mindre portioner två gånger om dagen och om de inte får sin mat är risken att de tigger så fort de ser dig äta. Andra hundar nöjer sig med en större portion på kvällen och lägger sig sedan till ro och smälter maten. För dig som ledare gäller det att avgöra hur ofta hunden ska äta för att må bra.

När du ska välja hundfoder behöver du känna din hund

Riktlinjen är att en vuxen hund ska ha 2% av sin kroppsvikt varje dag. Detta avser torrfoder som inte innehåller vatten. Torrfoder är den hundmat som är vanligast och den är också praktisk eftersom du kan köpa stora förpackningar av maten vilket gör den billigare.

När du köper hundmat från Rusta får du alltid hundfoder av hög kvalitet till ett bra pris. Där finns många olika sorters hundfoder att välja på för att du ska hitta det som passar just din hunds behov. Du hittar torrfoder anpassat till kastrerade, aktiva, glutenintoleranta och äldre hundar och det finns dessutom ett stort urval våtfoder.

8 Aug 2022