Vad narkotikabrott betyder

Det kan kännas självklart vad narkotika är. Men i vissa fall kanske inte gemene man vet exakt vad det innefattar. Och inte heller vad narkotikabrott betyder.

På film kan man se hur människor som knarkar lever i misär. De är så pass slitna att det syns på långt håll att de är missbrukare. Och när någon tas av polisen, i film eller någon serie, så handlar det oftast om att de har stora mängder knark på sig. Knark av något känt slag.

Det vanligaste som man brukar tala om, när det gäller narkotika, är kokain eller heroin. Och det är även där som man på film får se hur stora påsar med dessa substanser säljs mellan langare för gigantiska summor. Men, precis som mycket annat, så är verkligheten sällan likadan som det man ser på film.

Narkotikabrott som överraskar

Inom ämnet narkotikabrott ligger inte enbart de som innehar stora mängder för att langa. Där finns inte heller enbart kokain och heroin. Det finns en hel del mediciner, och även sådant som säljs som kosttillskott online, som klassas som narkotika. Något tyvärr många har blivit varse när de helt ovetandes hamnat i rätten på grund av narkotikabrott.

Det är inte heller alla som är medvetna om att ett narkotikabrott inte enbart innebär stora mängder som ska säljas vidare. Även små mängder i innehav kan hamna under straffområdet narkotikabrott. Därför ska man alltid vara noga med att ta reda på var gränserna går för narkotika när man stöter på en substans man inte känner till.

13 Nov 2022