Bästa hundkursen i Stockholm

Om man har en hund med mycket energi så kan det vara en bra idé att gå en hundkurs i Stockholm. Nose Work till exempel stimulerar och aktiverar nos och hjärna.

Loffe hade så mycket energi. Anna blev alldeles matt ibland. Hon älskade sin vilda och roliga unghund, men hur många promenader hon än gick med honom så var det aldrig nog. Hennes kompis, som hade mycket erfarenhet av hundar, trodde att Loffe skulle behöva lite mer stimulans för hjärnan, inte bara motion för kroppen.

“Jag vet vad ni kan göra”, sa kompisen. “Ni ska gå på den bästa hundkursen i Stockholm för Loffe. Det är något som kallas Nose Work och som går ut på att hunden får använda nosen för att hitta gömda saker. Det blir inte jobbigt för dig, men Loffe kommer att behöva använda inte bara nosen utan även hjärnan och det kommer att vara jättestimulerande för honom.”

Roligt med hundkurs

Det lät ju bra, tyckte Anna. Hon bestämde sig för att åka till hundklubben en dag när de hade sådan träning, utan att ta med Loffe. Hon ville bara bilda sig en bättre uppfattning om ifall det skulle passa henne och hennes hund.

Hon såg direkt att hundarna hade roligt och faktiskt även ägarna. Det verkade jättetrevligt. Dessutom insåg hon att när hon och Loffe hade lärt sig grunderna i Nose Work så skulle hon kunna aktivera honom med detta inomhus. Det skulle bli perfekt att göra när vädret ute var tråkigt.

10 Dec 2022