Tips och råd om golvslipning för er i Stockholm

Förr eller senare måste alla trägolv slipas och få en ny skyddande ytbehandling. Här kommer några användbara tips om golvslipning för er som bor i Stockholm.

Golvslipning är en viktig del i underhållet av ett trägolv. Men man ska heller inte slipa golvet i onödan eftersom man inte kan slipa ett trägolv hur många gånger som helst. När golvet är repigt, gulnat och eller har förlorat sin skyddande ytbehandling är det dags att slipa om det. Då gäller det att också bara slipa bort det allra yttersta skiktet.

Hur många gånger man kan slipa ett trägolv beror så klart på hur tjockt det är. Vissa golv klarar två till tre slipningar innan de måste bytas ut medan andra kan slipas upp emot åtta gånger. Därför finns det också bostäder som har trägolv som är över hundra år gamla.

Golvslipning med moderna maskiner

För att ett trägolv ska hålla måste man också efter en golvslipning ge det en skyddande ytbehandling av exempelvis lack eller vax. Ytbehandlingen gör att vatten och smuts inte tränger in i träet och förstör det. Men den skyddar givetvis också golvet mot slitage och repor.

Vill man renovera sina golv och få dem slipade ska man ta hjälp av en firma specialiserad på golvslipning i Stockholm. De erbjuder dammfri golvslipning med inställningsbara maskiner. Då slipas bara de yttersta skiktet bort och golvet blir helt jämnt utan slipmärken. Som privatperson har man också möjligheten att använda sig av rotavdraget när man anlitar en firma för golvslipning.

12 Nov 2022