Utan utbildning? Arbeta som städare!

Funderar du på att arbeta med något efter gymnasiet? Alla som är studietrötta rekommenderas att ta en break från studierna efter gymnasiet. Om det inte är så att man redan har studerat klart på gymnasiet. Har man gått en yrkesutbildning på gymnasiet, då är det bara att börja jobba direkt efter avslutad utbildning. Men har man ingen given utbildning som man har läst på gymnsaiet, är det en bra sak att arbeta om man är skoltrött. Jobbar man får man lön, medan man funderar vidare på vad man vill utbilda sig till.

Har man ingen utbildning brukar det bli lite begränsat vilka jobb som man kan ta. Många jobb kräver ju att man kan hantera till exempel datorprogram, vet hur man utför vissa arbeten och liknande. Men vilka arbeten kan man ta om man inte har vetskap om de datorprogram som vissa arbeten kräver? Här listar vi några av de slags arbeten som inte kräver någon utbildning.

  1. Personlig assistent – som personlig assistent arbetar man med att hjälpa dem som inte kan röra sig själva och behöver hjälp med i princip allt. Är man handikappad är det meningen att man med hjälp av en personlig assistent ska kunna leva ett så "normalt" liv som möjligt. Då kan man arbeta som personlig assistent för dem så att de kan stiga upp, gå ut, och göra saker på fritiden.
  2. Elevassistent – en elevassistent arbetar så att eleven kan klara av sin skoldag, på ett så bra sätt som möjligt. En elevassistent arbetar med en enskild elev, så att eleven klarar av att gå i skola.
  3. Hemtjänstarbetare – arbetar man inom hemstjänsten så ser hemtjänsten till så att patienterna som bor hemma, kan leva så normalt som möjligt. Man städar hemma hos dem, ger dem medicin, handlar mat och gör maten åt dem.
  4. Barista och cafévärdinna – man kan arbeta på café, och kokar då kaffe, och arbetar som barista. Då gör man alla slags kaffesorter, som espresso, kaffe latte, och andra kaffesorter.
  5. Städare – ett av de lättaste arbeten som man kan få är som städare. Till det yrket krävs ingen utbildning och det är samtidigt så uppskattat att arbeta som städare. Alla uppskattar att få det städat antingen hemma hos sig, eller på jobbet. Vill man inte ha ett såtungt arbete som städare kan man välja att arbeta med kontorsstädning. Det innebär inte så tunga arbetsuppgifter. Man städar skrivbord, stolar, golv och toaletter.  Läs mer på: https://www.sossf.se.
9 Oct 2019