Söker du jobb utan utbildning i Stockholm?

Har du funderingar på att antingen flytta till Stockholm eller bor du redan i huvudstaden och letar jobb som inte kräver utbildning? Det finns en hel del arbeten som inte kräver någon längre utbildning än gymnasieexamen (studenten). Vill man börja arbeta direkt efter gymnasiet är huvudstaden den bästa platsen för att hitta arbeten som inte kräver erfarenhet eller längre utbildning.

Det som däremot kan vara svårare är att få tag i en bostad. Kan man däremot tänka sig att bo i andra hand, trejde eller fjärde hand och kanske flytta då och då, så kan man alltid få tag i en bostad. Svårare är det att få ett första handskontrakt, alternativet är då att köpa en bostad, men det krävs att man kan ge en handpenning på 10 procent av bostadens köpevärde.

Arbeta på hotell

Vill man kan man arbeta på hotell. Antingen kan man söka arbete som frukostvärdinna, eller som diskare. Arbetet som frukostvärdinna innebär tidiga morgnar, då man ska ha allt klart för att kunna servera frukost till klockan 7 på morgnarna och sedan se till så att inget fattas på frukostbordet under själva frukosten. Samtidigt ska man ta hand om den disk som uppkommer medan gästerna äter. Efter det får man ofta städa hela köket, matsalen och ibland bör man städa hotellrummen. Det som är bra med detta jobb är att man varken behöver erfarenhet eller utbildning. Det är inte svårt att ta fram mat, samla disk och fylla diskmaskin, tömma den och torka den.

Arbeta med barn

Jobba med barn kräver heller varken utbildning eller erfarenhet. Det enda som krävs är att man gillar barn. De som inte gillar barn, bör definitivt inte arbeta på dagis, skola eller fritidsaktiviteter. Men för den som gillar barn, är det itne svårt att hitta arbete på privat eller kommunal förskola eller skola. Däremot bör man alltid vara beredd på att kunna sända ett registerutdrag från polisen, vilket gäller all personal som vill arbeta med barn. Man går in på polisens hemsida, klickar sig fram till blanketter och ansökan om registerutdrag ur belastningsregistret (ett papper där det står om man har varit dömd för något brott). Sedan skriver man in sitt personnummer, så sänder polisen det hem till en. Det ska man sedan inte öppna, utan sända det till den skola eller dagis, oöppnat.

Arbeta med städning

Man kan även arbeta med städning, precis på liknande sätt som då man jobbar på hotell. Det krävs ingen utbildning eller erfarenhet att städa. Det enda som krävs är att man är noggrann och inte alltför långsam. Det finns flera städfirmor där man kan arbeta. Här är det bäst om man kan välja en städfirma som har kollektivavtal och som erbjuder en arbete på en gång. Har de kollektivavtal, så får du sjukpenning då du blir sjuk, pension när du blir gammal och inte orkar arbeta längre.

Arbeta på bilskrot

För att arbeta på bilskrot bör du ha körkort, men den kostnad som det krävs för att ta ett körkort, får du snabbt ihop när du väl har börjat arbeta på en bilskrot i Stockholm. När du sedan har tagit ditt körkort kan du flytta på bilarna. Vissa kunder vill att bilskroten kommer och hämtar bilen. Då krävs det att man kan manövrera en bogserbil.

19 Dec 2019