Redovisningskonsult – här kan du arbeta

För den som har utbildat sig till redovisningskonsult finns många möjligheter när det blivit dags att hitta en arbetsplats. Man kan givetvis jobba på en redovisnings- eller bokföringsbyrå, där det finns både stora och små varianter att välja bland. Det finns även andra alternativ för den som inte vill känna sig låst på ett och samma ställe. Den som verkligen vill testa sina egna vingar kan starta ett en egen firma och gillar man variation kan man ta anställning hos ett bemanningsföretag. 

Redovisnings- och bokföringsbyrå 

Det självklara valet för många redovisningskonsulter är att arbeta på en byrå som ägnar sig åt just redovisning och bokföring. Det finns många fördelar med en fast anställning men främst är det väldigt tryggt. Man jobbar dessutom nära sina kollegor vilket gör att man kan få nya erfarenheter och kunskaper från varandra och det finns alltså goda chanser att utvecklas. I Stockholm finns ett väldigt stort utbud av olika redovisnings- och bokföringsbyråer och många möjligheter och alternativ när man ska ge sig ut för att söka jobb. Man kan givetvis jobba på andra platser i landet men utbudet är definitivt inte lika stort i en småstad. 

Bemanningsföretag 

Att jobba som redovisningskonsult på ett bemanningsföretag innebär vissa skillnader mot för att vara anställd hos en byrå. Bemanningsföretagen hyr ut sina konsulter på tillfälliga uppdrag till olika typer av företag, där man kliver in och gör det jobb som behövs för att sedan hoppa vidare till nästa. Det innebär alltså en hel del variation i arbetslivet och man träffar många nya människor. Det passar helt klart inte för alla men om man är flexibel och har förmågan att snabbt anpassa sig till nya arbetsplatser kan det vara en bra och rolig erfarenhet. Precis som att det finns många redovisningsbyråer i Stockholm finns det även gott om bemanningsföretag. Dom finns även på många mindre orter men oftast inte i samma utsträckning. 

Starta eget 

Gillar man utmaningar och vill testa lyckan med att stå på egna ben kan man även välja att starta ett eget företag. Då behöver man heller inte tänka på vilka valmöjligheter som finns i Stockholm utan man kör helt enkelt på helt själv och man kan styra vilka jobb man vill utföra och inte. Bor man däremot i just Stockholm kan det vara bra att tänka på att konkurrensen är hårt från andra byråer. Är man bosatt där utbudet är betydligt mindre finns goda chanser att skaffa sig trogna kunder för långa samarbeten och en lyckad karriär. 

Yrket som redovisningskonsult kan vara mer varierande än vad många kanske tror men oavsett vilken väg man väljer att gå kan det vara klokt att jobba som anställd ett tag efter avslutad utbildning för att lära sig jobbet ordentligt. Vill man sedan utvecklas och prova lyckan på andra håll kan man leta sig till ett bemanningsföretag för olika uppdrag eller starta sin egen byrå. Och även om branschen är stor i Stockholm finns stora möjligheter även för den som är bosatt i både mellanstora och små städer.

2 Nov 2019