Piffa upp med badrumsrenovering i Stockholm

En badrumsrenovering i Stockholm är en stor åtgärd som kräver att man utfört en noggrann planering i förväg. Här kommer tips inför en badrumsrenovering.

Börjar det bli dags för en badrumsrenovering i Stockholm? Det är en åtgärd som kan bli hur stor och dyr som helst. Varför det? Jo, ett badrum är ett våtutrymme. Det innebär att det inte bara går att lägga om golvet eller måla om väggarna hur som helst. Underarbetet har stora krav på sig.

När det gäller golvet så ska det vara ett fall mot golvbrunnen. Allt för att vatten ska rinna dit och inte mot väggarna. Och alla ytskikt ska vara anpassade för att det ska tåla vatten och fukt. Men viktigast av allt är att det som inte syns ska bestå av en fuktspärr. Något som gör att vatten inte kan komma in i bjälklag och isolering.

Proffs på badrumsrenovering

Eftersom badrum är ett våtutrymme så finns det också olika licenser på de som får utföra arbetet i ett badrum. Det är exempelvis mycket viktigt att fuktspärrar är korrekta, och även att elen är dragen på rätt sätt. Men det behövs också rörläggare som kan skapa rätta förutsättningarna för vatten och avlopp.

Vilka är då tipsen för en badrumsrenovering? Jo, först och främst att man ska anlita någon som har de licenser som krävs för att utföra renoveringen. Det är förstås också viktigt att noga tänka igenom vad man önskar sig av renoveringen. Såväl gällande funktion som de nya ytskikten.

15 Sep 2022