Mäklaren känner sitt Södermalm

Om du vill bo på Södermalm så gör du klokt i att anlita en lokal mäklare. Han kan allt om denna historiska stadsdel och hjälper dig att hitta det du söker.

Södermalm, eller som man oftast säger, Söder, är en historisk stadsdel i Stockholm. Den första kända användningen av namnet dateras till så tidigt som slutet av tolvhundratalet. Stadsdelen har också gott om gamla historiska byggnader och idag hör den till ett av de mer populära områdena i Stockholm.

Ja, man kan verkligen säga att Södermalm har fått ett uppsving inom samhällsklasserna. Annat var det på det Söder som skildras i Per Anders Fogelströms bokserie “Mina drömmars stad”. På 1800-talet var det nämligen i det närmaste ett slumområde där de fattigaste arbetarna bodde tillsammans med råttorna. Det är verkligen en nästan obegriplig skillnad mot hur det ser ut på Södermalm idag.

Även moderna byggnader på Södermalm

En del av de ursprungliga miljöerna från 1800- och 1900-talet finns kvar och är idag mycket uppskattade. Här finns dock också gott om modernare bebyggelse för den som önskar att bosätta sig här. Laget är ju fantastiskt bra med närheten till Stockholms centrum. Fast egentligen är det knappt att man behöver besöka centrum med tanke på att nästan allt man kan önska finns på Södermalm.

Om du vill bosätta dig på Södermalm så rekommenderas du verkligen att ta kontakt med en mäklare. Mäklarna på Södermalm har en väldigt stor lokalkännedom. De vet allt om Söder, både den äldre byggnationen och den mer moderna. Du kan alltså tryggt låta mäklaren guida dig i köpet av bostad här. Hör av dig till en mäklare här: mäklaresödermalm.com

13 Aug 2022