Mäklare för dig som byter Södermalm mot Farsta

Mäklare i Farsta säljer de flesta av sina lägenheter till familjer som flyttar ut från innerstadsområden som Södermalm. Det är nya tider på bostadsmarknaden.

Det är inte många som har råd att bo i innerstan längre. Men vad gör det, när det finns så trevliga förorter som Farsta. Kolla runt lite bland dina kompisar. Sannolikt har många av dem redan flyttat utanför tullarna. Flyttlassen söderut över Skanstullsbron går som i lämmeltåg. Minst fyra varje dag, känns det som.

I Farsta lever drömmen om ett boende som är tillräckligt stort för dig och din familj. Inne på Södermalm är den drömmen död för länge sedan. Det är ett hårt uttalande, men antagligen ett som du vet är sant. De stora lägenheterna på Södermalm säljs för hisnande belopp. Och vansinniga insatser.

Mäklare har sett Farsta förändras

De mäklare som varit verksamma i Farsta under lång tid har alltså sett området förändrats drastiskt. Alla nya familjer som flyttat in sätter sin prägel på området, och ställer nya krav på sina boenden. Det är fel att säga att mäklarna behövt steppa upp sitt game, men det är inte långt från sanningen.

De köpare som kommer från innerstadens adresser har nämligen rätt högt ställda förväntningar på sitt boende. En del av dem lever nämligen i vanföreställningen att en flytt utanför tullarna i sig innebär ett nedköp, och att lägenheten de ska köpa måste kompensera för detta. De blir oftast rätt överraskade när de märker hur väl de trivs med sitt nya Farstaliv.

8 Aug 2022