Jobba som hantverkare i Stockholm

Inom de närmaste 5-10 åren, kommer efterfrågan på duktiga hantverkare att vara mycket god, enligt Arbetsföremdlingen egen bedömning. Varje år gör de olika beräkningar om var jobben kommer att finnas och vilka slags tjänster som har större eller mindre efterfrågan. Som hantverkare i Stockholm, spår Arbetsfömedlingen att det kommer att vara fortsatt god efterfrågan på hantverkare. Marknaden för bostäder kommer fortfarande att vara fortsatt stark även om den har mattats något under det senaste året. Med en tillströmning av minst en busslast om dagen, till Stockholm, och med den bostadsbrist som råder och kommer att råda de närmaste 5 åren, kommer därför efterfrågan att vara stor på hantverkare för bostadsbyggen.

Sök arbete som hantverkare i Stockholm

Av den anledningen är det ingen dum idé att söka hantverkartjänster i Stockolm. Är du utbildad hantverkare på något av landets gymnasier, på Byggprogrammet, är utsikterna att få jobb som hantverkare riktigt bra. Det första man bör göra om man söker jobb som hantverkare i Stockholm är att besöka någon av landets kontor som Arbetsförmedlingen har. Där skriver man sedan in sig att man söker arbete som hantverkare i Stockholm. Det måste man göra för att kunna få ersättning från någon arbetslöshetskassa (a-kassa). Arbetsförmedlingen ser då till att rapportera till den a-kassa som du har valt. Är man ung och inte har jobbat tidigare kan man gå med i alfa-kassan, vilket alla kan göra. När man sedan har ett arbete, kan man gå med i valfri a-kassa. Det och att gå med i ett fackförbund är rekommenderat. På så sätt kan man få ersättning även när man är arbetslös, och inte har något arbete, eller inkomst. Facket är viktigt för alla, där kan man få information om vilka rättigheter man har, som hantverkare. Man får veta på vilken lönenivå som man bör ligga på, och andra förmåner som man kan få via facket.

Viktigt att jobba på bra

När man väl har fått arbete som hantverkare i Stockholm, är det viktigt att jobba på bra för att få bra referenser. Får man goda referenser, får man så gott som alla jobb som man önskar. Många arbetsgivare brukar ge varandra omdömen om dem som arbetar för dem. Här finns en hel del interna betyg, som de inte riktigt delger andra. Det kan vara allt från att någon är "mycket bra", "bra" till "god", och då "god" egentligen betyder usel som arbetstagare. Får man i stället referenser som "mycket bra" vilket egentligen betyder att den här personen bör du definitivt anställa, ja då har du bara bra framtidsutsikter.

6 Nov 2019