Inte svårt få jobb som målare i Stockholm

Att arbeta som målare i Älvsjö som exempel, kräver inte någon längre utbildning, än att man till exempel har gått gymnasiets Byggnadsprogram. Har man gjort denna del av gymnasieutbildningen, är det inte alls svårt att hitta ett jobb i Stockholm. I princip kan man börja jobba så snart som man är färdig frå gymnasiet.

De flesta program inom Byggnadsprogrammet har omfattande praktik. Har man en gång arbetat på ett företag, och har skött sig, är det sedan inte svårt att få ett liknande jobb, men någon annanstans. Har man sett till att vara ordentlig och komma punktligt till arbetet varje dag, så kan man få fina vitsord och referenser som underlättar när man vill ha ett nytt jobb.

Många lediga jobb enligt Arbetsförmedlingen

Det finns många lediga jobb enligt Arbetsförmedlingen. Även om man letar på andra siter så hittar man många lediga arbeten, som exempel på Blocket jobb-siten. Där kan man hitta annonser där de letar efter hantverkare som kan utföra målerijobb, tapetseringar, snickerier och dylikt. Om man kan hantera både en hammare och spik, och en pensel är det inte svårt att få jobb. Bäst är det för den som är ganska flexibel och kan arbeta med många olika saker. Är man alltmänt händig, kanske man har lätt för att lära sig allt som har med snickerier eller målande att göra. Lär man sig mycket om olika material så blir det också lättare för att kunna anpassa sig till arbetsmarknaden och få jobb som är de mest eftertraktade.

Var beredd på pendlingstid i Stockholm

Ska man arbeta i Stockholm är det viktigt att vara medveten om att de flesta jobb ligger oftast en bit från själva bostaden. Det är sällan som det råkar sig så att arbetet sker nära ens bostad. Ibland kan man behöva pendla till och från arbetsplatsen. Avstånden i Stockholm är sådana att det inte alltid är så att arbetet och bostaden ligger nära varandra. Men fördelen med att pendla i Stockholm är den att det finns gott om både bussar som går frekvent, tunnelbana och finns det ingen tunnelbana där man bor, finns det oftast ett pendeltåg. Vill man köra bil, kan det däremot vara knepigt att hitta en parkeringsplats. Men jobbar man till exempel ute i någon förort så är det lättare att hitta en parkeringsplats där. Och det bästa är att bege sig iväg tidigt på morgnarna om man vill köra bil till jobbet, då de flesta andra stockholmare vill ge sig iväg med bil de med. Det leder till trafikstockningar och då blir man stående på vägen.

12 Nov 2019