Gott om jobb för hantverkare i Stockholm

Det är en relativt lysande framtid för alla som arbetar med olika slags hantverk, åstminstone i Stockholm. Det är här, liksom i alla andra storstäder som man bygger som mest. Det ska till flera 100.000-tals bostäder för att möta den stora efterfrågan på bostäder. Det tar några år innan man kommer i kapp flera års omfattande bostadsbrist.

Det är främst byggföretagen som behöver folk som kan någon av de olika hantverksyrken, som målare, kaklare, murare, VVS-montörer, även de som arbetar med markentreprenader, med grävjobb och betongkonstruktioner och så vidare och så vidare. Men det är även inom privat marknad som efterfrågan är stor av hantverkare. Många vill genomföra olika renoveringar. Främst är det inom villaområden som förorter till Stockholm, som Danderyd, Lidingö, Bromma, Täby, Tyresö och stora områden med många villor som ska renoveras. Även i innerstan, i många BRF:er önskar man renovera i Stockholm.

Badrumsrenoveringar

När det kommer till badrumsrenroveringar är det många som önskar sig en ny kakling av badrumsväggarna. Eller så önskar man kakla med stenskivor. Det är mycket populärt numera med både marmor, kompositmaterial eller granit. Det kan då bli aktuellt att både riva ut, byta stammar, och sedan lägga nytt kakel och klinker på golv, montera ny inredning innan man är klar med en badrumsrenovering.

Köksrenoveringar

På samma sätt gäller det en köksrenovering. Det behöver egentligen samma slags skydd som badrummet när det kommer till fukt, ventilering och att bygga så att inte fukten tränger in och skadar konstruktionen. Det är ju så populärt med kök som egentligen inte ser ut som kök, utan som är mer en del av vardagsrummet, med golv i samma slag som det i vardagsrummet, med inredning som inte ser så köksaktigt ut. Det är så köksskåp som mer ser ut som bokhyllorna i vardagsrummet. Köksfläkten har flyttat ner på arbetsbänken, istället för ovanför spisen. Vitvarorna göms bakom samma slags inredning som de andra köksskåpen och köksluckorna.

Välja renoveringsfirma

Ska man göra en renovering i Stockholm är det då viktigt att välja en renoveringsfirma som klarar av alla de renoveringar, ingrepp och gjutningar som krävs. Det är ju så viktigt att hantverkarna har kunskap om hur man bygger våtutrymmen så att både kök och badrum är så väl säkra mot väta som det bara är möjligt. Som villaägare och bostadsägare, vill man veta att allt som är byggt är gjort på sätt som är säkra och hållbara. Här kan du läsa mer om renoveringar i Stockholm på: renoveringstockholm.biz.

26 Nov 2019