Fråga en mäklare på Kungsholmen om när du ska sälja

Mäklare på Kungsholmen vet hur man gör en kvalificerad bedömning av läget på bostadsmarknaden just nu. Bra för att rådgöra inför beslut om när du ska sälja.

Hur vet man när det är bäst tid att sälja lägenhet? Att avgöra i vilken fas bostadsmarknaden befinner sig är svårt. Är det köparens eller säljarens marknad just nu? Detta bör du rådgöra om med din mäklare, om du står inför att göra en viktig fastighetsaffär.

Självklart är en mäklare inte någon spåtant. Han eller hon kan inte med säkerhet veta vad som händer i framtiden. (Och det kan för övrigt inte spåtanter heller, vad de än påstår.) Men de kan göra kvalificerade gissningar, med sin samlade erfarenhet. Att försöka förutse marknadens svängningar hör till deras jobb.

Mäklare på Kungsholmen kan ge råd men du måste fatta beslut

En mäklare på Kungsholmen kan säga på ett ungefär om det är en bra eller dålig idé att sälja lägenhet just nu. Det beror självklart också på i vilket läge marknaden var när du köpte den. Köpte du lägenhet på Kungsholmen för 20–30 år sedan, är du sannolikt inte lika känslig för marknadens svängningar för den som köpte för ett par år sedan.

Sedan kan det självklart finnas andra faktorer som spelar in i beslutet om när du ska sälja. Personliga omständigheter som skilsmässor eller dödsfall är inget någon kan råda över. Ibland måste man sälja, även om det inte går att få ut det allra bästa priset för lägenheten just nu.

16 Sep 2022