Enkelt att skrota bilen i Stockholm

Har ni en bil som ska skrotas men vet inte riktigt hur ni ska gå tillväga? Det är enkelt att skrota bilen i Stockholm. Man kan till och med få den upphämtad.

Många tror att det är omständligt och tidskrävande att skrota bilen. Det gör att vissa låter den okörbara bilen stå kvar på parkeringen eller gårdsplanen under lång tid. Det är naturligtvis inte bra, då vätskor som kan skada naturen kan börja läcka ut. Men även en skrotbil har ett värde och genom att låta den bli stående så sjunker det.

Bättre är att därför skrota bilen med en gång. Att skrota bilen är dessutom kostnadsfritt så länge som den är komplett och har alla de delar som den ska. Är bilen däremot krockad eller har brunnit räknas den inte som komplett, eftersom man då sällan kan återanvända några bildelar. Då måste man betala en avgift på femhundra kronor vid skrotning.

Skrota bilen på en miljöcertifierad bilskrot

Att skrota bilen i Stockholm är enkelt då det finns flera miljöcertifierade bilskrotar att välja mellan. I det fall bilen är okörbar kan man till och med få den upphämtad mot en mindre kostnad. Hur mycket det kostar beror på sträckan och hur långt bort bilen är från bilskroten.

När man lämnar bilen till en miljöcertifierad bilskrot demoleras den på ett säkert sätt och de bildelar som går att återanvända tas omhand. Men vissa av bilens delar innehåller också flera värdefulla metaller som återvinns för att kunna användas på nytt. Det går även att lämna in andra fordon för skrotning, som exempelvis båtar, husvagnar och cyklar.

15 Jul 2022