Arkitekt skapar medelhavskänsla i Stockholm

Istället för att köpa ett färdigt hus kan man hyra in en arkitekt som kan skapa drömhem i Stockholm. De inte bara ritar, de ser även till att huset blir byggt.

Kristina hade en dröm - hon ville ha ett litet vitt stenhus vid havet. Något som hon önskat sedan första gången hon var i Grekland. Nu ville hon inte flytta utomlands utan stanna i sitt älskade Sverige. Men det lilla grekiska huset vid havet med öppen planlösning ville hon fortfarande ha.

Det visade sig så bra att hon träffade en man som ägde mark vid havet på ostkusten. Där hade funnits ett gammalt hus som rivits och nu väntade marken på ett nytt hus. Tiden hade gått och deras förhållande hade gått från förälskelse till giftermål. Nu skulle Mats ge henne den bästa bröllopsgåvan.

Arkitekt med grekiska rötter

En helt vanlig dag hämtade Mats Kristina på jobbet, något som han gjorde de gånger som deras scheman passade. Han frågade henne om hon ville åka och äta på en favoritrestaurang de hade nära havet. Istället för att köra direkt dit ville han först titta till marken sa han, vilket inte heller var ovanligt.

Väl framme stod en bil parkerad och en kvinna beundrade utsikten. De steg ut och gick fram och, vad Kristina trodde, frågade vad hon gjorde där. Förvånad fattade hon den framsträckta handen när arkitekt Eleni hälsade. Då berättade Mats om planerna att bygga huset Kristina så länge önskat. Hon blev mållös men det var inte svårt att förstå att hon var glad trots att tårarna rann nedför kinderna.

11 Sep 2022